ساینس مدیا

آرشیو اطلاعات علمی و جذاب

ساینس مدیا

آرشیو اطلاعات علمی و جذاب

چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷، ۰۲:۳۵ ب.ظ

۰

آیا ما تنها هستیم؟ قسمت اول

چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷، ۰۲:۳۵ ب.ظ


گیتی و یا جهان عبارت است از کلیت هر آنچه که وجود دارد، وجود داشته ‌است و یا هر زمانی به‌ وجود خواهد آمد. گاهی واژگان دنیا، کیهان و طبیعت نیز در معنای مشابهی به‌کار رفته‌اند. گیتی در برگیرنده کل فضا زمان؛ همه محتویات فضای بیرونی؛ کل ماده، انرژی، ماده تاریک و انرژی تاریک؛کل کهکشان‌‌ها و ستاره‌‌ها و سیارات؛ همه انسان‌‌ها و هر موجود زنده؛ همه مولکول‌‌ها، اتم‌‌ها، ذرات زیر اتمی، فوتون‌‌ها و دوگانگی موج و ذره آنها؛ همه ثوابت و قوانین فیزیکی و نیروهای بنیادی است. حتی می‌توان گیتی را شامل کل ریاضیات، مفاهیم و ایده‌ها، افکار و احساسات نیز دانست.


 

از آن بخش از جهان که مشاهدۀ آن از لحاظ نظری برای ما امکان‌پذیر است، با نام «جهان قابل مشاهده» یاد می‌شود که قطری در حدود نود و سه میلیارد سال نوری و حجمی برابر چهار ضربدر ده به توان هشتاد و سه لیتر دارد.  اندازه کل جهان نامعلوم است و ممکن است بی‌نهایت باشد. مشاهدات علمی جهان به نتیجه ‌گیریهایی در مورد شرایط آن در گذشته انجامیده است و مشخص شده‌است که در بیشتر بخشها و تاریخ جهان، قوانین و ثوابت فیزیکی یکسانی بر آن حکم‌فرما بوده‌اند. نظریه پیشرو در دانش کیهان‌شناسی فیزیکی امروزی، مدل مهبانگ است. این مدل مراحل نخستین پیدایش جهان را توصیف می‌کند و لحظه پیدایش گیتی را به حدود 13میلیارد و 798 میلیون سال قبل تخمین می‌زند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی