ساینس مدیا

آرشیو اطلاعات علمی و جذاب

ساینس مدیا

آرشیو اطلاعات علمی و جذاب

آخرین مطالب

۱۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است


معادله شرودینگر یک معادله موج ریاضی است که بر اساس حرکت های موج پاسخ داده شده است. لویی دوبروی، فیزیکدان فرانسوی در سال 1924 کشف کرد که ذرات ماده ( یعنی الکترون ها و … ) نیز مانند ذرات یا فوتون های نور، علاوه بر رفتار ذره ای، رفتار موجی هم از خود بروز می دهند. بر مبنای همین یافته بود که یک فیزیکدان اتریشی به نام اروین شرودینگر در صدد بر آمد که معادله موج حاکم بر این « امواج ماده » را پیدا کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۷ ، ۰۱:۴۸
محمد کوشکی


سیب نیوتن که او را به فکر فرو برد و کارهای اینشتین که فیزیک را متحول کرد هر دو مفهومی را در دل خود نهان دارند و آن هم گرانش است. گرانشی که ضعیف‌تر از آن‌ چیزی است که فکرش را می‌کنید و عجیب‌تر از آن‌چیزی است که تصورش را می‌کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۷ ، ۰۱:۳۶
محمد کوشکی


چه چیزی باعث می شود رویدادها اتفاق بیفتند یا اتفاق نیفتند؟ مثلا آب در سرازیری جریان می یابد، اما سر بالایی نمی رود. قند و شکر در قهوه حل می شوند، مثل اینکه وقتی شکر مدت زیادی در قهوه بماند دیگر نمی توان آن را برگرداند. چرا نمی توان از سوختن چوب کبریت پس از شعله ور شدن جلوگیری کرد. آیا قانون و قاعده ای کیهانی وجود دارد که تعیین کند چه اتفاقی می تواند بیفتد و کدام نمی تواند؟

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۷ ، ۰۱:۳۲
محمد کوشکی


طی دو قرن اخیر، شدت نیروی میدان مغناطیسی زمین کاهش یافته است؛ تا حدی که برخی محققان گمان می‌کنند این کاهش، ممکن است طی چند هزار سال دیگر باعث وارونگی میدان مغناطیسی شود. مطالعات جدیدی درباره‌ی میدان مغناطیسی درحال وارونگی نشان داده که احتمال وقوع چنین رویدادی در آینده نزدیک بعید است.  میدان مغناطیسی زمین، از آهن مذاب هسته‌ی بیرونی زمین نشأت می‌گیرد و از سطح زمین و ارتباطات و سیستم‌های ماهواره‌ای در برابر اشعه‌های مضر خورشیدی حفاظت می‌کند. همچنین در کشتیرانی و مهاجرت حیوانات نیز موثر است. نقطه‌ی قوت و ساختار میدان ژئومغناطیسی در دوران مختلف تاریخ زمین‌شناسی متفاوت است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۹۷ ، ۱۶:۳۰
محمد کوشکی


از ۲۵۰۰ سال پیش که دموکریتوس برای اولین بار نظریه‌ی اتم را مطرح کرد دیدن اتم‌ها برای بشر همچون رویایی دست‌نیافتنی به نظر می‌رسیده است. نکته‌ی تأسف‌انگیز در این خصوص این بوده است که در مقیاس‌های بسیار کوچک مفهوم «دیدن» معنای خود را از دست می‌دهد و نور نمی‌تواند ذرات با ابعاد کمتر از طول موج خود را بخوبی آشکار کند. یعنی اگر بهترین میکروسکوپ نوری را در اختیار داشته باشید قادر نخواهید بود ذرات با ابعاد کمتر از ۱۰۰ نانومتر را ببینید " هر میلی‌متر برابر ۱ میلیون نانومتر است " . 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۹۷ ، ۱۶:۲۷
محمد کوشکی


 ماده تاریک یکی دیگر از اسرار سر به مهر کیهان است که کماکان بشریت جواب قانع کننده ای برای سوالات خود درباره این ماده بدست نیاورده است. البته این بدین معنی نیست که ما هیچ چیزی از ماده تاریک نمیدانیم زیرا تحقیقات و شواهد اطلاعاتی در این باره برای ما به ارمغان آورده اند اما باز هم نتوانسته اند ذهن کنجکاو بشر را قانع کنند. محققان معتقدند که آینده کیهان در دست ماده تاریک است به همین سبب دوست دارند بیشتر از ماده تاریک بدانند و ماهیت اصلی آن را شناسایی کنند. ماده تاریک تقریبا 80 درصد جهان هستی را در برگرفته است در این مقاله نگاهی میندازیم به ماهیت این ماده مرموز، نحوه پیدایش آن و تاثیرش بر آینده. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ خرداد ۹۷ ، ۱۶:۱۹
محمد کوشکی


از بناهای عجیب و اهرام و صنایع دستی بجا مانده و صدها اثر دیگر که از این تمدن اسرار آمیز بجای مانده است. یکی از این اسرار، دانش وسیع انها در نجوم و زمان بوده است آنها تقویم بسیار پیشرفته ای داشتند و تا هزاران سال بعد را در تقویم شان گنجانده بودند .علاوه بر این انها پیشگویی هم کرده بودند .بعنوان مثال دانشمندان و باستان شناسان با مطالعه و رمزگشایی رسم الخط عجیب شان متوجه شدند که مایان ها پایان دنیا را پیش بینی کرده اند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ خرداد ۹۷ ، ۱۸:۳۳
محمد کوشکی


دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم مملو از عجایب است عجایبی که با واقعیات و استانداردهای زندگی روزمره ما بسیار متفاوتند. انسان های عجیب،پدیده های عجیب،مکان های عجیب و شاید زمان های عجیب ..... آیا زمان هم می تواند چیز عجیبی باشد؟ آیا زمان هم می تواند دچار اختلال شود؟ اصلا زمان چیست؟ آیا واقعا چیزی بنام زمان وجود دارد؟ یا یک چیز ساخته ذهن ما انسان ها می باشد؟ آنچه مسلم است اینست که زمان چه باشد یا نباشد عاملی بسیار تعیین کننده در زندگی ما انسان ها می باشد و مسلما هیچ انسانی نمی تواند بدون در نظر گرفتن زمان به زندگی ادامه دهد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ خرداد ۹۷ ، ۱۸:۱۳
محمد کوشکی


گیتی و یا جهان عبارت است از کلیت هر آنچه که وجود دارد، وجود داشته ‌است و یا هر زمانی به‌ وجود خواهد آمد. گاهی واژگان دنیا، کیهان و طبیعت نیز در معنای مشابهی به‌کار رفته‌اند. گیتی در برگیرنده کل فضا زمان؛ همه محتویات فضای بیرونی؛ کل ماده، انرژی، ماده تاریک و انرژی تاریک؛کل کهکشان‌‌ها و ستاره‌‌ها و سیارات؛ همه انسان‌‌ها و هر موجود زنده؛ همه مولکول‌‌ها، اتم‌‌ها، ذرات زیر اتمی، فوتون‌‌ها و دوگانگی موج و ذره آنها؛ همه ثوابت و قوانین فیزیکی و نیروهای بنیادی است. حتی می‌توان گیتی را شامل کل ریاضیات، مفاهیم و ایده‌ها، افکار و احساسات نیز دانست.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ خرداد ۹۷ ، ۱۴:۳۵
محمد کوشکی


برقراری رابطه علّی میان پدیده ها خاصیت (ذهن) انسان  میباشد. ما نهایتاً می خواهیم همه پدیده ها واضح و قابل درک باشند و در این جهان پرآشوب و بی نظم، طبق یک روال و قانون منظم طبقه بندی شوند. طبقه بندی هایی مثل “اتفاقی” یا “باری به هر جهت” برای پدیده ها مطلوب (ذهن) ما نیست.  آدمیزاد برای  داشتن زندگی آسوده  و بدون آشوب ، تلاش می کند پدیده ها را بر طبق الگوها و قوانین مشخصی تفسیر کند و این توقع بیجا را دارد که جهانی پیچیده را با متغیرهای ساده و کم تعداد توصیف نماید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۱:۰۰
محمد کوشکی